Slavnostní kapr na modro na vánoční stůl
12. 9. 2025
I vařený kapr může velice příjemně potěšit. A to nejen, když hledáte dietní verzi.
Ingredience:
- 4 podkovy z kapra
- 100 g petržele
- 200 g mrkve
- 100 g celeru
- 1 cibule
- 2 kuličky nového koření
- 2 kuličky černého pepře
- 100 ml bílého vína
- 60 ml jablečného octa
- šťáva z 1 citronu
- sůl
Postup:
- Kořenovou zeleninu si nakrájíme na nudličky, stejně tak i cibuli.
- Dáme do hrnce spolu s cca 600 ml vody, kořením, solí, vínem, octem a citronem a dáme vařit.
- Po 10 minutách vaření přidáme kapří podkovy a vaříme dalších 15 minut.
- Kapra servírujeme spolu se zeleninou.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě