Šlehačkové marokánky s mandlemi a vlašskými ořechy

12. 9. 2025

Díky obsažené šlehačce jsou tyto florentýnky nejen chutné, ale i vláčné.

Ingredience:

  • 125 ml smetany ke šlehání
  • 80 gramů cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 10 g hladké mouky
  • 40 g nasekaných mandlí
  • 40 g nasekaných vlašských ořechů
  • 80 g kandované pomerančové kůry
  • čokoládová poleva

Postup:

  • Do hrnce si dáme smetanu, cukr, vanilkový cukr a mouku.
  • Vaříme za stálého míchání, dokud se nevytvoří konzistence pudinku. 
  • Pak přidejte kandovanou kůru a ořechy a ihned odstavte. 
  • Těsto nechte vychladnout. 
  • Pak z těsta vytvarujeme menší hrudky. 
  • Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut. 
  • Po vychlazení máčíme spodní část marokánků v čokoládě.
Hotový recept na florentýnky se smetanou.
Zdroj: tasteofhome.com

Rádi byste si udělali Vánoce ve zdravém stylu? Podívejte se na zdravé recepty z fíků.

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.3 / 5 (98 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *