Šlehačkové marokánky s mandlemi a vlašskými ořechy
12. 9. 2025
Díky obsažené šlehačce jsou tyto florentýnky nejen chutné, ale i vláčné.
Ingredience:
- 125 ml smetany ke šlehání
- 80 gramů cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 10 g hladké mouky
- 40 g nasekaných mandlí
- 40 g nasekaných vlašských ořechů
- 80 g kandované pomerančové kůry
- čokoládová poleva
Postup:
- Do hrnce si dáme smetanu, cukr, vanilkový cukr a mouku.
- Vaříme za stálého míchání, dokud se nevytvoří konzistence pudinku.
- Pak přidejte kandovanou kůru a ořechy a ihned odstavte.
- Těsto nechte vychladnout.
- Pak z těsta vytvarujeme menší hrudky.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut.
- Po vychlazení máčíme spodní část marokánků v čokoládě.

Rádi byste si udělali Vánoce ve zdravém stylu? Podívejte se na zdravé recepty z fíků.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě