Slepované cukroví z tatranek

12. 9. 2025

Budete potřebovat:

  • 250 g 100 procentního ztuženého tuku
  • 1 vejce
  • 350 g hladké mouky
  • 3 ks tatranek – oříšková příchuť
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • 60 g moučkového cukru

Postup přípravy:

  • Nejdříve si najemno nastrouhejte tatranky.
  • Aby se vám dobře s těstem pracovalo, nastrouhejte i celý tuk.
  • Všechny ingredience spolu smíchejte a vytvořte vláčné těsto.
  • Těsto vložte přes noc do lednice.
  • Další den si připravte masový mlýnek se speciálním zdobícím nástavcem, přes který těsto protlačte a tvořte tak malé tyčinky.
  • Ty skládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečte při teplotě 180 stupňů asi 10-12 minut.
  • Tatrankové cukroví nechte vychladnout.
  • Nutelou k sobě přilepujte vždy dvě tyčinky.
  • Nakonec je můžete dozdobit dle libosti – například konce namočit do tmavé či bílé čokolády.
  • Skladujte v tmavém, chladném místě.
vánoční slepované cukroví máčené čokoládou se světlým krémem
Zdroj foto: pinterest.com

Autor článku Michaela Romanová

Mým koníčkem je samozřejmě psaní, nicméně většinu mého času mi zaberou mí dva synové - rošťáci. Rádi spolu jezdíme na výlety nejenom po okolí. Bydlím v miniaturní vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, kde jsem se ráda usadila po rušném životě v Londýně. Večer si ráda sednu s kamarády na dobré pivko nebo třeba s kytarou k ohni a k dobrému jídlu.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (53 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *