Slepované cukroví z tatranek
12. 9. 2025
Budete potřebovat:
- 250 g 100 procentního ztuženého tuku
- 1 vejce
- 350 g hladké mouky
- 3 ks tatranek – oříšková příchuť
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 60 g moučkového cukru
Postup přípravy:
- Nejdříve si najemno nastrouhejte tatranky.
- Aby se vám dobře s těstem pracovalo, nastrouhejte i celý tuk.
- Všechny ingredience spolu smíchejte a vytvořte vláčné těsto.
- Těsto vložte přes noc do lednice.
- Další den si připravte masový mlýnek se speciálním zdobícím nástavcem, přes který těsto protlačte a tvořte tak malé tyčinky.
- Ty skládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte při teplotě 180 stupňů asi 10-12 minut.
- Tatrankové cukroví nechte vychladnout.
- Nutelou k sobě přilepujte vždy dvě tyčinky.
- Nakonec je můžete dozdobit dle libosti – například konce namočit do tmavé či bílé čokolády.
- Skladujte v tmavém, chladném místě.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě