E-shop vánoční osvětlení

Slepované máslové rohlíčky v čokoládě

12. 9. 2025

Luxusní máslové rohlíčky slepované meruňkovým džemem a namáčené v čokoládově polevě krásně ozdobí každou vánoční tabuli. S naším receptem je navíc zvládne úplně každý!

Co budete potřebovat

Na rohlíčky:

  • 250 g másla 
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru 
  • 3 žloutky pokojové teploty
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžíce vanilkového extraktu nebo tmavého rumu 
  • 350 g hladké mouky
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • ⅛ lžičky soli

Na náplň a namáčení:

  • meruňkový džem (hladký, bez kousků ovoce)
  • 170 – 230 g 65-75% čokolády, nakrájené na kousky
  • 2 lžičky másla

Postup

  • Plechy vyložte pečícím papírem.
  • Předehřejte troubu na 190°C.
  • Připravte si cukrářský sáček s velkou hvězdicovou špičkou.
  • V míse stolního mixéru nebo ve velké míse pomocí ručního mixéru šlehejte máslo, moučkový cukr a vanilkový cukr do velmi světlé a nadýchané směsi. 
  • Při středně vysoké rychlosti to zabere asi 8 minut. 
  • Podle potřeby oškrábejte stěny mísy.
  • Přidávejte vaječné žloutky jeden po druhém a mezi každým přidáním dobře promíchejte, aby směs zůstala lehká a nadýchaná. 
  • Přidejte citronovou kůru a vanilku a znovu dobře promíchejte.
  • Smíchejte mouku, kukuřičný škrob a sůl.
  • Moučnou směs přidejte do máslové směsi a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Přeneste část těsta do cukrářského sáčku a držte vršek asi 2,5 cm nad připravenými plechy. 
  • Vytlačte cca 8 cm těsta na plech a vytvořte tvar půlměsíce. 
  • Takto pokračujte, dokud nebudete mít plech plný stejně velkých půlměsíců ve vzdálenosti cca 2,5 cm. 
  • Pečte 8 minut. 
  • Půlměsíce budou mít stále bledou barvu, ale budou upečené.
  • Nechte několik minut chladit na plechu a poté přeneste na mřížku. 
  • Jakmile máte všechno cukroví upečené a vychladlé, trochu zahřejte džem, aby šel snadno natírat.
  • Na hladkou stranu jednoho půlměsíce naneste asi půl lžičky džemu a slepte s dalším půlměsícem.
  • Opakujte se všemi půlměsíci.
  • Dejte do mrazáku, aby džem ztuhl, což potrvá asi 20 – 30 minut.
  • Přiveďte hrnec s vodou k varu a nad vodu položte skleněnou misku tak, aby se vody nedotýkala.
  • Přidejte nasekanou čokoládu a míchejte stěrkou, dokud nebude hladká. 
  • Jakmile se čokoláda rozpustí, vypněte oheň a přidejte máslo. 
  • Míchejte, dokud se máslo nerozpustí. 
  • Konce slepených půlměsíců namáčejte v rozpuštěné čokoládě, nechte okapat přebytek a dejte vložte zpět na plech. 
  • Půlměsíce dejte zpět do mrazáku, aby čokoláda ztuhla.
  • Před podáváním nechte mírně rozmrznout.
  • Nechte si chutnat!
Máslové rohlíčky slepované meruňkovým džemem a namáčené v čokoládově polevě servírované na talíři.
www.pineappleandcoconut.com

Vyzkoušejte i naše recepty na poctivé mrkvové rohlíčky s náplní podle vašeho gusta! Budete překvapeni, jak rychle zmizí z talířů.

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (36 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *