Slepované máslové rohlíčky v čokoládě
12. 9. 2025
Luxusní máslové rohlíčky slepované meruňkovým džemem a namáčené v čokoládově polevě krásně ozdobí každou vánoční tabuli. S naším receptem je navíc zvládne úplně každý!
Co budete potřebovat
Na rohlíčky:
- 250 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 3 žloutky pokojové teploty
- 1 lžička citronové kůry
- 1 lžíce vanilkového extraktu nebo tmavého rumu
- 350 g hladké mouky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- ⅛ lžičky soli
Na náplň a namáčení:
- meruňkový džem (hladký, bez kousků ovoce)
- 170 – 230 g 65-75% čokolády, nakrájené na kousky
- 2 lžičky másla
Postup
- Plechy vyložte pečícím papírem.
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Připravte si cukrářský sáček s velkou hvězdicovou špičkou.
- V míse stolního mixéru nebo ve velké míse pomocí ručního mixéru šlehejte máslo, moučkový cukr a vanilkový cukr do velmi světlé a nadýchané směsi.
- Při středně vysoké rychlosti to zabere asi 8 minut.
- Podle potřeby oškrábejte stěny mísy.
- Přidávejte vaječné žloutky jeden po druhém a mezi každým přidáním dobře promíchejte, aby směs zůstala lehká a nadýchaná.
- Přidejte citronovou kůru a vanilku a znovu dobře promíchejte.
- Smíchejte mouku, kukuřičný škrob a sůl.
- Moučnou směs přidejte do máslové směsi a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Přeneste část těsta do cukrářského sáčku a držte vršek asi 2,5 cm nad připravenými plechy.
- Vytlačte cca 8 cm těsta na plech a vytvořte tvar půlměsíce.
- Takto pokračujte, dokud nebudete mít plech plný stejně velkých půlměsíců ve vzdálenosti cca 2,5 cm.
- Pečte 8 minut.
- Půlměsíce budou mít stále bledou barvu, ale budou upečené.
- Nechte několik minut chladit na plechu a poté přeneste na mřížku.
- Jakmile máte všechno cukroví upečené a vychladlé, trochu zahřejte džem, aby šel snadno natírat.
- Na hladkou stranu jednoho půlměsíce naneste asi půl lžičky džemu a slepte s dalším půlměsícem.
- Opakujte se všemi půlměsíci.
- Dejte do mrazáku, aby džem ztuhl, což potrvá asi 20 – 30 minut.
- Přiveďte hrnec s vodou k varu a nad vodu položte skleněnou misku tak, aby se vody nedotýkala.
- Přidejte nasekanou čokoládu a míchejte stěrkou, dokud nebude hladká.
- Jakmile se čokoláda rozpustí, vypněte oheň a přidejte máslo.
- Míchejte, dokud se máslo nerozpustí.
- Konce slepených půlměsíců namáčejte v rozpuštěné čokoládě, nechte okapat přebytek a dejte vložte zpět na plech.
- Půlměsíce dejte zpět do mrazáku, aby čokoláda ztuhla.
- Před podáváním nechte mírně rozmrznout.
- Nechte si chutnat!

Vyzkoušejte i naše recepty na poctivé mrkvové rohlíčky s náplní podle vašeho gusta! Budete překvapeni, jak rychle zmizí z talířů.
Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.