Svařené červené víno s rumem
12. 9. 2025
Recept na svařené víno s rumem má říz a krásně hřeje. Hodí se jako slavnostní pohoštění pro návštěvu o vánočních svátcích.
INGREDIENCE
- 200 g cukru
- 1 pomeranč
- kůra z limetky
- kůra z citronu
- 1 vanilkový lusk
- 6 hřebíčků
- 1 kousek celé skořice
- 1 muškátový oříšek
- 6 hvězdiček anýzu
- 2 láhve červeného vína
- 100 ml rumu
POSTUP
- Do hrnce si dáme cukr, přidáme, kousek kůry z pomeranče, zkroutíme ji a následně přidáme i šťávu z pomeranče.
- Pak přidáme kousek zkroucené kůry z limetky i citronu, vyloupnutou vanilku včetně lusku, hřebíčky, nalámanou skořici, nastrouhaný muškátový oříšek, anýz a půl láhve vína.
- Vše svaříme do hustoty sirupu, poté přilijeme zbytek vína a necháme 5 minut probublávat.
- Nakonec odstavíme a přidáme ještě 100 ml rumu.

Ke svařáku se skvěle hodí i skořicové vánoční cukroví.
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup