Tradiční vánoční svařák
12. 9. 2025
Jednoduchý a dobrý. Tentokrát s portským vínem.
INGREDIENCE
- 1 citron
- 2 pomeranče
- 8 hřebíčků
- 2 kusy celé skořice
- 4cm kousek čerstvého zázvoru
- 60 g třtinového cukru
- 60 ml portského vína
- 1 láhev červeného vína
- 700 ml vody
POSTUP
- Citron a jeden pomeranč si oloupeme pomocí škrabky na brambory.
- Z pomeranče vymačkáme šťávu, druhý pomeranč propícháme hřebíčky.
- Kůry z citronu, pomeranče, šťávu z pomeranče i pomeranč s hřebíčky dáme do hrnce, přidáme kousek zázvoru, nalámanou skořici, víno, portské víno a vodu.
- Vaříme asi 20 minut.
- Podáváme ozdobené plátkem citronu.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup