E-shop vánoční osvětlení

Tradiční vánoční svařák 

12. 9. 2025

Jednoduchý a dobrý. Tentokrát s portským vínem.

INGREDIENCE

  • 1 citron
  • 2 pomeranče
  • 8 hřebíčků
  • 2 kusy celé skořice
  • 4cm kousek čerstvého zázvoru
  • 60 g třtinového cukru
  • 60 ml portského vína
  • 1 láhev červeného vína
  • 700 ml vody

POSTUP

  • Citron a jeden pomeranč si oloupeme pomocí škrabky na brambory. 
  • Z pomeranče vymačkáme šťávu, druhý pomeranč propícháme hřebíčky. 
  • Kůry z citronu, pomeranče, šťávu z pomeranče i pomeranč s hřebíčky dáme do hrnce, přidáme kousek zázvoru, nalámanou skořici, víno, portské víno a vodu. 
  • Vaříme asi 20 minut. 
  • Podáváme ozdobené plátkem citronu. 
S domácím svařeným vínem se hezky zahřejete.
lovefood.com

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.3 / 5 (22 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *