E-shop vánoční osvětlení

Tvarohová pomazánka s řapíkatým celerem

12. 9. 2025

Smetanová celerová pomazánka je lahodná příloha z vařeného celeru k lahodným vánočním chlebíčkům. Tento recept se tradičně podává na mnoha amišských svatbách.

Co budeme potřebovat

  • 1 řapíkatý celer (nadrobno nakrájený)
  • 1/2 lžičky soli
  • 60 ml vody
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 1 1/2 lžičky bílého octu
  • 20 g másla
  • 100 g tvarohu

Postup

  • Celer nakrájejte na kousky velikosti sousta. Smíchejte prvních šest ingrediencí ve středně velkém hrnci a přiveďte k varu.
  • Přikryjte a vařte celer na středně mírnou teplotu do měkka, asi 45 – 55 minut.
  • Celer nechte vychladnout.
  • Tvaroh přidejte do uvařené celerové směsi.
  • Zamíchejte a roztírejte na chlebíčky.

Jestli patříte mezi milovníky celeru nesmí vám uniknout naše celerové jednohubky, které vás také chuťově uchvátí.

Krémová pomazánka z řapíkatého celeru s tvarohem.
Zdroj: gardenandgun.com

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.7 / 5 (24 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *