Tvarohová pomazánka s řapíkatým celerem
12. 9. 2025
Smetanová celerová pomazánka je lahodná příloha z vařeného celeru k lahodným vánočním chlebíčkům. Tento recept se tradičně podává na mnoha amišských svatbách.
Co budeme potřebovat
- 1 řapíkatý celer (nadrobno nakrájený)
- 1/2 lžičky soli
- 60 ml vody
- 2 polévkové lžíce cukru
- 1 1/2 lžičky bílého octu
- 20 g másla
- 100 g tvarohu
Postup
- Celer nakrájejte na kousky velikosti sousta. Smíchejte prvních šest ingrediencí ve středně velkém hrnci a přiveďte k varu.
- Přikryjte a vařte celer na středně mírnou teplotu do měkka, asi 45 – 55 minut.
- Celer nechte vychladnout.
- Tvaroh přidejte do uvařené celerové směsi.
- Zamíchejte a roztírejte na chlebíčky.
Jestli patříte mezi milovníky celeru nesmí vám uniknout naše celerové jednohubky, které vás také chuťově uchvátí.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě