E-shop vánoční osvětlení

Tvarohová štola

12. 9. 2025

Budete potřebovat:

  • 500 g polohrubé mouky
  • 200 g másla
  • 2 vejce
  • 250 g tvarohu
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 125 g mandlí
  • 250 g rozinek
  • 100 g kandovaného ovoce nebo citrusové kůry
  • trochu soli
  • 100 ml rumu

Postup přípravy:

  • Nejdříve si připravte mandle – uvařte je a sloupněte z nich slupku – pak je nechte pořádně vyschnout.
  • Jakmile jsou mandle suché, nakrájejte je na hrubé kousky a spolu s rozinkami je naložte na 12 hodin do rumu.
  • Do velké mísy nasypte všechny sypké ingredience a promíchejte.
  • Přidejte k nim ostatní suroviny a vytvořte vláčné těsto – nelekejte se, pokud se vám těsto lepí na ruce, je to zcela normální.
  • Troubu si předehřejte na 180 stupňů.
  • Pečící plech vyložte pečícím papírem a hliníkovou fólií, která zabrání, aby se štola spálila.
  • Poté vložte připravenou štolu na plech a pečte 40 minut (dokud nebude na povrchu hnědá).
tvarohová štola sypaná moučkovým cukrem
Zdroj foto: https://www.germany-insider-facts.com

Autor článku Michaela Romanová

Mým koníčkem je samozřejmě psaní, nicméně většinu mého času mi zaberou mí dva synové - rošťáci. Rádi spolu jezdíme na výlety nejenom po okolí. Bydlím v miniaturní vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, kde jsem se ráda usadila po rušném životě v Londýně. Večer si ráda sednu s kamarády na dobré pivko nebo třeba s kytarou k ohni a k dobrému jídlu.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (35 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *