Tvarohová štola
12. 9. 2025
Budete potřebovat:
- 500 g polohrubé mouky
- 200 g másla
- 2 vejce
- 250 g tvarohu
- 1 sáček prášku do pečiva
- 125 g mandlí
- 250 g rozinek
- 100 g kandovaného ovoce nebo citrusové kůry
- trochu soli
- 100 ml rumu
Postup přípravy:
- Nejdříve si připravte mandle – uvařte je a sloupněte z nich slupku – pak je nechte pořádně vyschnout.
- Jakmile jsou mandle suché, nakrájejte je na hrubé kousky a spolu s rozinkami je naložte na 12 hodin do rumu.
- Do velké mísy nasypte všechny sypké ingredience a promíchejte.
- Přidejte k nim ostatní suroviny a vytvořte vláčné těsto – nelekejte se, pokud se vám těsto lepí na ruce, je to zcela normální.
- Troubu si předehřejte na 180 stupňů.
- Pečící plech vyložte pečícím papírem a hliníkovou fólií, která zabrání, aby se štola spálila.
- Poté vložte připravenou štolu na plech a pečte 40 minut (dokud nebude na povrchu hnědá).

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup