E-shop vánoční osvětlení

Vanilkové rohlíčky z mandlové mouky

12. 9. 2025

Bezlepkové mandlové rohlíčky jsou tradičním rakouským svátečním cukrovím. Jsou jemné, s texturou, která se rozpadá v ústech.

Co budeme potřebovat

  • 200 g mandlové mouky (nebo jiné bezlepkové mouky)
  • lžička xanthanové gumy
  • 80 g moučkového cukru
  • 80 g jemně mletých mandlí
  • ½ lžičky soli
  • 10 g vanilkového cukru
  • 135 g másla (pokojové teploty)
  • 2 velké žloutky
  • 1-2 lžíce mléka
  • 120 g moučkového cukru (k obalení)
  • 10 g vanilkového cukru (k obalení)

Postup

  • V míse smíchejte bezlepkovou mouku, moučkový cukr, mandle, vanilkový cukr a sůl.
  • Přidejte máslo nakrájené na malé kostičky a míchejte dokud se nezačne drobit.
  • Přidejte vaječné žloutky.
  • Přidejte 1-2 lžíce mléka.
  • Těsto přendejte na čistou, lehce pomoučenou kuchyňskou linku a rukama jej prohněťte, dokud nebude hladké.
  • Jakmile je těsto hladké, zabalte ho a dejte do chladničky alespoň na 2 hodiny až 5 dní.
  • Předehřejte troubu na 180 stupňů a vyložte plechy pečicím papírem.
  • Do misky prosejte moučkový cukr a vanilkový cukr.
  • Z těsta vytvarujte rohlíčky.
  • Pečte na 180 stupňů, po dobu asi 9 -10 minut.
  • Upečené sušenky vyjměte z trouby a nechte je na plechu 2 minuty vychladnout.
  • Rohlíčky dejte do mísy s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem a rovnoměrně je obalte.

Slaďte svou domácnost do posledního detailu! K tomu vám pomůžou krásné vánoční závěsy, které najdete v naší recenzi!

Božské cukroví s mandlemi a vanilkou na ozdobném talířku.
Zdroj: justsotasty.com

Autor článku Nikola Nováčková

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (20 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *