Vanilkový marcipán
12. 9. 2025
Tento recept na marcipán oceníte především jako potahovací hmotu na dorty nebo jiné moučníky.
INGREDIENCE
- 175 g cukru krupice
- 280 g cukru moučky
- 450 g mletých mandlí
- 1 ks vanilkového lusku
- 2 vejce
- ½ lžičky pomerančové nebo citronové šťávy
POSTUP
- V míse si smícháme všechny suché ingredience a přidáme ingredience tekuté.
- Těsto důkladně vyhněteme a dáme zchladit do lednice.
- Můžeme jej vyválet a potáhnout jím dort nebo jiné moučníky.
- Stačí potřít meruňkovým džemem a marcipán se krásně přichytí.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě