Vanilkový marcipán
12. 9. 2025
Tento recept na marcipán oceníte především jako potahovací hmotu na dorty nebo jiné moučníky.
INGREDIENCE
- 175 g cukru krupice
- 280 g cukru moučky
- 450 g mletých mandlí
- 1 ks vanilkového lusku
- 2 vejce
- ½ lžičky pomerančové nebo citronové šťávy
POSTUP
- V míse si smícháme všechny suché ingredience a přidáme ingredience tekuté.
- Těsto důkladně vyhněteme a dáme zchladit do lednice.
- Můžeme jej vyválet a potáhnout jím dort nebo jiné moučníky.
- Stačí potřít meruňkovým džemem a marcipán se krásně přichytí.

Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.