E-shop vánoční osvětlení

Vanilkový marcipán

12. 9. 2025

Tento recept na marcipán oceníte především jako potahovací hmotu na dorty nebo jiné moučníky. 

INGREDIENCE

  • 175 g cukru krupice
  • 280 g cukru moučky
  • 450 g mletých mandlí
  • 1 ks vanilkového lusku
  • 2 vejce
  • ½ lžičky pomerančové nebo citronové šťávy

POSTUP

  • V míse si smícháme všechny suché ingredience a přidáme ingredience tekuté. 
  • Těsto důkladně vyhněteme a dáme zchladit do lednice.
  • Můžeme jej vyválet a potáhnout jím dort nebo jiné moučníky. 
  • Stačí potřít meruňkovým džemem a marcipán se krásně přichytí.
Marcipán s příchutí vanilky.
realfood.tesco.com

Autor článku Zuzka Pitříková

Patřím k těm jedincům, kteří milují Vánoce, vůni cukroví, domácí pohodu, koledy a všechno ostatního kolem toho. Právě proto jsem ráda, že o tomto jedinečném a úžasném čase mohu také psát.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (28 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *