E-shop vánoční osvětlení

Vánoční arašídy v cukru  

12. 9. 2025

Velmi originálním cukrovím mohou být burské oříšky obalené v kombinaci vanilky a skořice.

Ingredience:

  • 2 šálky čerstvě vyloupaných arašídů
  • 1 šálek cukru krystal
  • 1/2 šálku vody
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 čajová lžička mleté skořice

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 150 °C a plechy pokryjte pečicím papírem.
  2. Do hrnce přidejte cukr a vodu a na mírném ohni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  3. Přidejte arašídy, vanilku a skořici.
  4. Za stálého míchání pokračujte ve vaření, dokud se arašídy zcela neobalí směsí cukru a koření a na dně hrnce nezůstane žádná tekutina.
  5. Odstavte z ohně a směs přendejte na připravený plech.
  6. Arašídy rozložte do co nejrovnoměrnější vrstvy.
  7. Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 30 minut.
  8. Během pečení alespoň jednou promíchejte.

Po upečení nechte arašídové cukroví zcela vychladnout a následně jej uložte do vzduchotěsné nádoby.

Miska s burskými oříšky obalovanými v cukru, vanilce a skořici.
zdroj: food52.com  

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (12 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *