Vánoční arašídy v cukru
12. 9. 2025
Velmi originálním cukrovím mohou být burské oříšky obalené v kombinaci vanilky a skořice.
Ingredience:
- 2 šálky čerstvě vyloupaných arašídů
- 1 šálek cukru krystal
- 1/2 šálku vody
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička mleté skořice
Postup:
- Předehřejte troubu na 150 °C a plechy pokryjte pečicím papírem.
- Do hrnce přidejte cukr a vodu a na mírném ohni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Přidejte arašídy, vanilku a skořici.
- Za stálého míchání pokračujte ve vaření, dokud se arašídy zcela neobalí směsí cukru a koření a na dně hrnce nezůstane žádná tekutina.
- Odstavte z ohně a směs přendejte na připravený plech.
- Arašídy rozložte do co nejrovnoměrnější vrstvy.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte přibližně 30 minut.
- Během pečení alespoň jednou promíchejte.
Po upečení nechte arašídové cukroví zcela vychladnout a následně jej uložte do vzduchotěsné nádoby.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě