Nejlepší recepty na sněhové cukroví pro letošní Vánoce. Inspirujte se!
25. 7. 2024
Co se v článku dozvíte?
Nevíte jak využít přebytečné bílky? Zkuste z nich upéct cukroví!
Vánoční cukroví z bílků je velice oblíbené pro svou mnohdy nenáročnou přípravu i skvělou chuť a navíc díky němu můžete použít bílky, které vám zbyly z předešlého pečení či vaření.
Tentokrát se zaměříme právě na nadýchané sněhové cukroví a ty nejlepší nápady, jimiž potěšíte nejen sebe, ale i svou rodinu a návštěvy.
Nakonec pro vás máme několik cenných rad, díky nimž vždy vyšleháte bezchybný sníh.
Inspirujte se našimi recepty!
Tento dezert vypadá i chutná úžasně a na slavnostní příležitosti je jako dělaný. Aneb vánoční cukroví trochu jinak.
Kokosky z bílků
Kokosky jsou v českých domácnostech vánočními stálicemi podobně jako pracny nebo vanilkové rohlíčky. Každý má svůj osvědčený recept, ale někdy není od věci zkusit to třeba trochu jinak.
I toto cukroví je velice vděčné díky tomu, že lze využít přebytečné bílky a navíc se jedná o snadnou a rychlou záležitost.
Na recept na kokosky z bílků se můžete podívat v následujícím videu.
Jak vyšlehat bezchybný sníh?
- Dbejte na to, aby se do bílků nedostal ani malý kousek žloutku. Pokud se tak stane, sníh nikdy nevyšleháte správně.
- Nešlehejte sníh z bílků zrovna vyndaných z lednice. Měly by mít totiž pokojovou teplotu.
- Dobře ušlehaný sníh by vám po překlopení misky vzhůru nohama neměl vypadnout ani stéct. Pokud se tak stane, ještě není hotový, nebo je naopak přešlehaný.
- Pokud do sněhu vmícháváte cukr, vždy ho několikrát prosejte, aby v něm nebyly hrudky.
- Používejte pokud možno čerstvá vajíčka z domácího chovu.
A jaké zkušenosti s bílkovým cukrovím máte vy? Zápasíte se šleháním sněhu nebo ho máte v malíčku? Doufáme, že vám naše tipy na rychlé vánoční cukroví přišly vhod.
Zkuste některý z našich receptů na vánoční cukroví z bílků a přesvědčte se o tom, že to rozhodně není žádná věda.