Vánoční kakaové rumové cukroví
12. 9. 2025
Kakaové cukroví chutná snad všem. A co teprve, když je v něm špetka voňavého rumu, který dodá cukroví ten správný říz.
Vyzkoušejte náš snadný recept!
Ingredience
- 1 a ¼ šálku mouky
- 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- ½ šálku mletých lískových ořechů
- tabulka mléčné čokolády
- ¼ šálku nesoleného másla
- ¼ šálku rumu
- 2 velká vejce
- ¼ šálku moučkového cukru (k posypání sušenek)
Postup
- V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a lískové ořechy.
- Připravte vodní lázeň, ve které roztopte čokoládu s máslem.
- Vmíchejte do čokolády rum a čokoládovou směs ochlaďte.
- Rozšlehejte vejce a vmíchejte do něj směs s moukou a čokoládou.
- Těsto zakryjte a nechte jej 1 hodinu odpočívat, dokud nebude tuhé.
- Těsto rozpulte a vytvarujte z každého kusu válec.
- Zabalte obě poloviny do potravinové folie a nechte 4 hodiny odpočívat.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Obě těsta nakrájejte na kousky o šířce 1,5 cm a dejte je na, pečícím papírem vyložený, plech. Mezi kousky vždy nechte aspoň 3cm prostor.
- Pečte asi 8 minut a poté nechte cukroví vychladnout. Následně jej posypte moučkovým cukrem.
- Z tohoto těsta vytvoříte asi 36 kusů rumového cukroví.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup