E-shop vánoční osvětlení

Vánoční kakaové rumové cukroví

12. 9. 2025

Kakaové cukroví chutná snad všem. A co teprve, když je v něm špetka voňavého rumu, který dodá cukroví ten správný říz. 

Vyzkoušejte náš snadný recept! 

Ingredience

  • 1 a ¼ šálku mouky
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky soli
  • ½ šálku mletých lískových ořechů
  • tabulka mléčné čokolády
  • ¼ šálku nesoleného másla
  • ¼ šálku rumu
  • 2 velká vejce
  • ¼ šálku moučkového cukru (k posypání sušenek)

Postup

  • V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a lískové ořechy. 
  • Připravte vodní lázeň, ve které roztopte čokoládu s máslem. 
  • Vmíchejte do čokolády rum a čokoládovou směs ochlaďte. 
  • Rozšlehejte vejce a vmíchejte do něj směs s moukou a čokoládou. 
  • Těsto zakryjte a nechte jej 1 hodinu odpočívat, dokud nebude tuhé. 
  • Těsto rozpulte a vytvarujte z každého kusu válec. 
  • Zabalte obě poloviny do potravinové folie a nechte 4 hodiny odpočívat. 
  • Předehřejte troubu na 180 °C. 
  • Obě těsta nakrájejte na kousky o šířce 1,5 cm a dejte je na, pečícím papírem vyložený, plech. Mezi kousky vždy nechte aspoň 3cm prostor.
  • Pečte asi 8 minut a poté nechte cukroví vychladnout. Následně jej posypte moučkovým cukrem. 
  • Z tohoto těsta vytvoříte asi 36 kusů rumového cukroví.

Kakaové rumové cukroví ve tvaru sušenek, sypané moučkovým cukrem.
zdroj: cookingwithtraderjoes.com

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.4 / 5 (36 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *