Vánoční kuličky v čokoládě s vůní perníku
12. 9. 2025
Tyto nepečené kuličky s bílou čokoládou obalené v hořké čokoládě si užijí hlavně milovníci čokolády. Skořice, zázvor a hřebíček jim dodávají úžasnou perníkovou chuť a kandovaný zázvor pak závěrečný šmrnc.
Co budete potřebovat
- 400 g bílé čokolády na vaření, nasekané
- 1/2 šálku smetany ke šlehání
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 280 g čokopeciček z hořké čokolády
- 5 lžiček Hery
- 3 lžíce nasekaného kandovaného zázvoru
Postup
- Do malé misky dejte nasekanou bílou čokoládu.
- V malém hrnci přiveďte k varu smetanu ke šlehání.
- Horkou smetanou přelijte bílou čokoládu a vyšlehejte do hladka.
- Vmíchejte skořici, zázvor a hřebíček.
- Za občasného míchání ochlaďte na pokojovou teplotu.
- Přikryjte a nechte chladit do ztuhnutí, asi 3 hodiny.
- Tvarujte směs do cca 2 cm kuliček.
- Kuličky pokládejte na plechy vyložené pečícím papírem.
- Dejte do lednice alespoň na 1 hodinu.
- V mikrovlnné troubě rozpusťte čokopecičky společně s Herou a promíchejte do hladka.
- Kuličky namáčejte v rozpuštěné hořké čokoládě a přebytek nechte okapat.
- Kuličky v čokoládě pokládejte na pečící papír.
- Posypte kandovaným zázvorem.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici.

Na adventní stůl rozhodně patří vánoční ubrus. Proto jsme si pro vás připravili recenzi těch nejkrásnějších ubrusů s vánoční tématikou. Zvolíte klasiku nebo raději elegantní běhoun či kulatý ubrus s výšivkami?
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě