Vánoční ořechy plněné pařížským krémem
12. 9. 2025
Kakaové ořechy ze špaldové mouky a vlašských ořechů plněné hutným pařížským krémem jsou skvělou obdobou tradičních plněných ořechů, kterou si oblíbíte. Přesvědčte se sami!
Co budete potřebovat
Na těsto:
- 180 g moučkového cukru
- 25 g holandského kakaa
- 280 g másla
- 300 g hladké špaldové mouky (nebo pšeničné)
- 60 g polohrubé špaldové mouky
- 120 g mletých vlašských ořechů
- 1 lžička nastrouhané kůry z bio citronu
Na krém:
- 250 ml 40% smetany ke šlehání
- 100 g kvalitní tmavé čokolády
- 250 g změklého másla
- 100 g krystalového cukru
Postup
- Ze všech ingrediencí na těsto vypracujte vláčné těsto.
- Zabalte ho do fólie a dejte na hodinu do lednice.
- Potom postupně odebírejte kousky těsta a vtlačujte je do formiček na ořechy.
- Těsto by mělo vyplnit celou formičku, ale zároveň by vám měla zůstat jamka na krém.
- Troubu předehřejte na 200 °C a pečeme asi 9 minut.
- Vyndejte z trouby a vyklopte z formiček.
- Připravte si krém.
- Povařte smetanu spolu s nalámanými kousky čokolády a nechte odležet do druhého dne.
- Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny.
- Postupně přilévejte čokoládovou smetanu a vyšlehejte směs v nadýchaný krém.
- Pomocí cukrářského sáčku s rovnou trubičkou krém naneste na polovinu dávky ořechů a spojte se zbylými ořechy.
- Užijte si to!

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě