E-shop vánoční osvětlení

Vánoční ořechy plněné pařížským krémem

12. 9. 2025

Kakaové ořechy ze špaldové mouky a vlašských ořechů plněné hutným pařížským krémem jsou skvělou obdobou tradičních plněných ořechů, kterou si oblíbíte. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 180 g moučkového cukru
  • 25 g holandského kakaa
  • 280 g másla
  • 300 g hladké špaldové mouky (nebo pšeničné)
  • 60 g polohrubé špaldové mouky
  • 120 g mletých vlašských ořechů
  • 1 lžička nastrouhané kůry z bio citronu

Na krém:

  • 250 ml 40% smetany ke šlehání
  • 100 g kvalitní tmavé čokolády
  • 250 g změklého másla
  • 100 g krystalového cukru

Postup

  • Ze všech ingrediencí na těsto vypracujte vláčné těsto. 
  • Zabalte ho do fólie a dejte na hodinu do lednice.
  • Potom postupně odebírejte kousky těsta a vtlačujte je do formiček na ořechy. 
  • Těsto by mělo vyplnit celou formičku, ale zároveň by vám měla zůstat jamka na krém.
  • Troubu předehřejte na 200 °C a pečeme asi 9 minut. 
  • Vyndejte z trouby a vyklopte z formiček.
  • Připravte si krém. 
  • Povařte smetanu spolu s nalámanými kousky čokolády a nechte odležet do druhého dne.
  • Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny. 
  • Postupně přilévejte čokoládovou smetanu a vyšlehejte směs v nadýchaný krém.
  • Pomocí cukrářského sáčku s rovnou trubičkou krém naneste na polovinu dávky ořechů a spojte se zbylými ořechy.
  • Užijte si to!
Kakaové ořechy ze špaldové mouky a vlašských ořechů plněné pařížským krémem.
www.medovemotuzy.sk

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (38 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *