Vánoční perníčky z bezlepkové mouky
12. 9. 2025
Tradiční cukroví, které je předzvěstí Vánoc.
Co budete na bezlepkové perníčky potřebovat?
- 200 g bezlepkové mouky
- 80 g moučkového cukru
- 60 g medu
- 30 g másla
- 2 vejce
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky perníkového koření
Jak vánoční perníčky připravíte?
- Bezlepkovou mouku, perníkové koření, moučkový cukr, jedno vejce, perníkové koření a jedlou sodu promíchejte.
- Mezitím rozehřejte máslo, případně i med. Vmíchejte do sypké směsi a vypracujte hladké těsto.
- Hotové těsto zabalte do potravinové fólie a uložte jej nejlépe přes noc do lednice.
- Těsto rozválejte na pomoučeném vále do tloušťky půl centimetru a vykrajujte z něj libovolné tvary.
- Perníčky pečte pomalu při teplotě 170 °C zhruba 15 minut.
- Po vytažení z trouby perníčky zlehka potřete rozšlehaným vejcem, v případě potřeby přidejte trochu vody, aby perníčky byly pěkně lesklé.
- Hotové perníčky můžete ozdobit klasickou cukrovou polevou.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě