E-shop vánoční osvětlení

Vánoční smažený kapr v těstíčku

12. 9. 2025

Klasického kapra v trojobalu připravuje každý z nás a všichni máme svůj nejoblíbenější způsob, jak na to, přesto není na škodu, zkusit smaženého kapra i jinak.

Co budete potřebovat?

  • 1 kg čerstvého kapra
  • 100 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 3 lžíce bílého vína
  • 1 lžíci oleje
  • Sůl
  • 200 g ztuženého pokrmového tuku

Postup:

  • Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, víno, olej i sůl a vše vyšlehejte do středně hustého těstíčka.
  • Kapra rozdělte na jednotlivé porce, omyjte a důkladně osušte.
  • Každou porci trošičku osolte a namočte do připraveného těstíčka.
  • Mezitím v pánvi rozehřejte pokrmový tuk a vložte kapra obaleného těstíčkem. Pomalu smažte po obou stranách do červena.
  • Jako přílohu podávejte bramborový salát nebo šťouchané brambory.
Vynikající smažený kapr v těstíčku s bramborem.

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (13 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *