Vánoční smažený kapr v těstíčku
12. 9. 2025
Klasického kapra v trojobalu připravuje každý z nás a všichni máme svůj nejoblíbenější způsob, jak na to, přesto není na škodu, zkusit smaženého kapra i jinak.
Co budete potřebovat?
- 1 kg čerstvého kapra
- 100 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 3 lžíce bílého vína
- 1 lžíci oleje
- Sůl
- 200 g ztuženého pokrmového tuku
Postup:
- Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, víno, olej i sůl a vše vyšlehejte do středně hustého těstíčka.
- Kapra rozdělte na jednotlivé porce, omyjte a důkladně osušte.
- Každou porci trošičku osolte a namočte do připraveného těstíčka.
- Mezitím v pánvi rozehřejte pokrmový tuk a vložte kapra obaleného těstíčkem. Pomalu smažte po obou stranách do červena.
- Jako přílohu podávejte bramborový salát nebo šťouchané brambory.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě