Vinná klobása s jablky a cibulí
12. 9. 2025
Suroviny:
- 400 gramů vinné klobásy
- 4 cibule
- 5 jablek
- 2 lžíce sádla
- třtinový cukr
- balzamikový ocet
- čerstvý tymián
- sůl
- mletý pepř
Postup:
- Vinnou klobásu rozdělte na čtyři stejně dlouhé díly, stočte do spirály a zajistěte dvěma špejlemi, které umístíte do kříže.
- Následně si oloupejte připravené cibule, rozkrojte je na poloviny a poté je nakrájejte na půl centimetru silné klínky. Jablka si omyjte, rozkrojte na čtvrtiny a poté je rozkrojte na menší půlměsíčky.
- Troubu si rozehřejte na 180 °C.
- Ve větší pánvi si na střední teplotu rozpalte lžíci sádla. Následně každou vinnou klobásu opečte dozlatova.
- Hotové klobásy vyjměte ji a do uvolněné pánve přidejte ještě lžíci sádla, cibuli, trochu ji osolte a opepřete a následně přidejte čerstvý tymián. Na vyšší teplotu vše opékejte zhruba po dobu 8–10 minut.
- K opečené cibuli přidejte 1 lžíci třtinového cukru, 3 lžíce balzamikového octa a vše promíchejte. Nakonec přisypte připravená, nakrájená jablka. Zlehka je ve směsi promíchejte.
- Směs pak vložte do pekáče a rozložte na ni vinné klobásy. Vložte do rozehřáté trouby.
- Pečte zhruba 10-15 minut.
- Můžete podávat!

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě