Vinná klobása s jablky a cibulí
12. 9. 2025
Suroviny:
- 400 gramů vinné klobásy
 - 4 cibule
 - 5 jablek
 - 2 lžíce sádla
 - třtinový cukr
 - balzamikový ocet
 - čerstvý tymián
 - sůl
 - mletý pepř
 
Postup:
- Vinnou klobásu rozdělte na čtyři stejně dlouhé díly, stočte do spirály a zajistěte dvěma špejlemi, které umístíte do kříže.
 - Následně si oloupejte připravené cibule, rozkrojte je na poloviny a poté je nakrájejte na půl centimetru silné klínky. Jablka si omyjte, rozkrojte na čtvrtiny a poté je rozkrojte na menší půlměsíčky.
 - Troubu si rozehřejte na 180 °C.
 - Ve větší pánvi si na střední teplotu rozpalte lžíci sádla. Následně každou vinnou klobásu opečte dozlatova.
 - Hotové klobásy vyjměte ji a do uvolněné pánve přidejte ještě lžíci sádla, cibuli, trochu ji osolte a opepřete a následně přidejte čerstvý tymián. Na vyšší teplotu vše opékejte zhruba po dobu 8–10 minut.
 - K opečené cibuli přidejte 1 lžíci třtinového cukru, 3 lžíce balzamikového octa a vše promíchejte. Nakonec přisypte připravená, nakrájená jablka. Zlehka je ve směsi promíchejte.
 - Směs pak vložte do pekáče a rozložte na ni vinné klobásy. Vložte do rozehřáté trouby.
 - Pečte zhruba 10-15 minut.
 - Můžete podávat!
 

Podobné články
          
      
Masarykovo cukroví s rumem
          
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
          
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
          
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
          
      
Vánoční kešu rohlíčky
          
      
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
          
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
          
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě