Výborné vánoční dia pečivo

12. 9. 2025

Toto cukroví obsahuje trochu cukru, ale je to tak zanedbatelné množství, že si na něm mohou pochutnat také lidé s diabetem. Navíc je možné klasický cukr zaměnit za cukr pro diabetiky.

Ingredience

  • 2 a ⅓ šálku mouky
  • 1 lžička cukru (můžete použít dia cukr na pečení, který seženete na internetu nebo v prodejnách se zdravou výživou)
  • 1 lžička citronové kůry
  • ¼ lžičky soli
  • ½ šálku řepkového oleje
  • 200 ml ledové vody
  • 1 lžíce studeného odstředěného mléka

Postup

  • Ve velké misce smíchejte mouku, cukr, citronovou kůru a sůl. 
  • Přidejte do směsi olej a pomocí mixéru vypracujte drobivou směs. 
  • Nyní přidejte vodu a mléko a lehce vše promíchejte pomocí vidličky. 
  • Začněte těsto zpracovávat rukama, dokud se vše nepropojí. 
  • Těsto rozdělte na 2 stejné části a nechte asi 30 minut v chladničce.
  • Následně z těsta můžete vyválet placičky, nebo vytvořit válečky či bochánky. Tvar záleží jen na vás. 
  • Připravené těsto vložte do trouby, předehřáté na 180 °C a pečte asi 30 minut.
  • Těsto je třeba hlídat. Jakmile uvidíte, že začne zlátnout, vyndejte jej z trouby.

Syrové těsto na dia pečivo v různých tvarech.
taste.com.au

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (66 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *