Vykrajované marcipánové vánoční cukroví s čokoládou
12. 9. 2025
Tento recept, plný marcipánu a čokolády, prostě nemůže nechutnat!
Postupujte podle jednoduchých kroků a budete mít rychle hotovo!
Ingredience
- 150 g másla
- 200 g hladké mouky
- 80 g mléčné čokolády
- 75 g hořké čokolády
- 1 lžička kakaa (ideálně holandského typu)
- 150 g marcipánové hmoty
Postup
- Do mísy prosejte hladkou mouku s kakaem, přidejte nastrouhanou čokoládu (oba druhy), marcipán, změklé máslo a vše zpracujte v hladké těsto.
- Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30–45 minut odpočinout do chladničky.
- Připravte si plech, vyložte ho pečícím papírem a nechte troubu předehřát na 170 °C.
- Těsto dejte na vál, vyválejte plát o síle 0,3 cm a následně vykrojte tvary dle libosti (např. hvězdičky, zvonečky apod.).
- Vykrojené cukroví přendejte na plech a pečte 25–30 minut. Upečené cukroví můžete nechat tak, případně jej lehce pocukrovat, nebo obalit v čokoládové polevě.
- Další možností je, slepit k sobě jednotlivé tvary marmeládou.
Cukroví nemusíte mít pouze na stole. Můžete jej použít také jako originální marcipánové vánoční ozdoby na stromeček.

Nevíte, jaké tvary vykrajovátek dneska letí? Inspirujte se recenzemi vykrajovátek a vyberte si podle vlastního vkusu!
Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě