E-shop vánoční osvětlení

Vykrajované marcipánové vánoční cukroví s čokoládou

12. 9. 2025

Tento recept, plný marcipánu a čokolády, prostě nemůže nechutnat!

Postupujte podle jednoduchých kroků a budete mít rychle hotovo!

Ingredience

  • 150 g másla
  • 200 g hladké mouky
  • 80 g mléčné čokolády
  • 75 g hořké čokolády
  • 1 lžička kakaa (ideálně holandského typu)
  • 150 g marcipánové hmoty

Postup

  • Do mísy prosejte hladkou mouku s kakaem, přidejte nastrouhanou čokoládu (oba druhy), marcipán, změklé máslo a vše zpracujte v hladké těsto.
  • Těsto zabalte do potravinové fólie a dejte na 30–45 minut odpočinout do chladničky.
  • Připravte si plech, vyložte ho pečícím papírem a nechte troubu předehřát na 170 °C.
  • Těsto dejte na vál, vyválejte plát o síle 0,3 cm a následně vykrojte tvary dle libosti (např. hvězdičky, zvonečky apod.).
  • Vykrojené cukroví přendejte na plech a pečte 25–30 minut. Upečené cukroví můžete nechat tak, případně jej lehce pocukrovat, nebo obalit v čokoládové polevě. 
  • Další možností je, slepit k sobě jednotlivé tvary marmeládou. 

Cukroví nemusíte mít pouze na stole. Můžete jej použít také jako originální marcipánové vánoční ozdoby na stromeček.

Vykrajované marcipánové vánoční cukroví, ve tvaru hvězdiček, s barevným sypáním.
zdroj: myrecipemagic.com

Nevíte, jaké tvary vykrajovátek dneska letí? Inspirujte se recenzemi vykrajovátek a vyberte si podle vlastního vkusu!

Autor článku Markéta Bieleszová

Vánoce jsou jednoduše kouzelné období, které mě inspiruje a sbližuje s ostatními. Ráda píšu o tom, co je možné o Vánocích vidět, zažít nebo ochutnat. Své články se snažím psát tak, aby mí čtenáři získali informace, které hledají a čtení je zároveň bavilo i pohladilo na duši.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.8 / 5 (40 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *