E-shop vánoční osvětlení

Zázvorové sušenky v bílé čokoládě

12. 9. 2025

Toto zázvorové cukroví máčené v bílé čokoládě se stane hitem vašich Vánoc! Zázvor jim dodává pikantnost, melasa pak obrovskou hloubku chuti. Svůdná poleva z bílé čokolády pak sušenky skvěle doplňuje svou jemnou sladkou chutí. 

Co budete potřebovat

  • 2 a 1/4 šálku hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžička mleté ​​skořice
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 3/4 šálku másla, změkčeného
  • 1/2 šálku + 3 lžíce krystalového cukru
  • 1/2 šálku třtinového cukru
  • 1 velké vejce
  • 1/4 šálku třtinové melasy
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3 šálky bílé čokolády
  • 3 lžíce tuku
  • červená a zelená poleva

Postup

  • V míse šlehejte mouku, jedlou sodu, sůl, zázvor, skořici, hřebíček a muškátový oříšek po dobu 20 sekund.
  • V míse elektrického stolního mixéru vybaveného lopatkovým nástavcem šlehejte máslo, 1/2 šálku krystalového cukru a třtinový cukr, dokud se vše dobře neprošlehá.
  • Vmíchejte vejce, poté melasu a vanilku. 
  • S mixérem nastaveným na nízkou rychlost pomalu přidávejte suché přísady a mixujte, dokud se vše nespojí. 
  • Zakryjte misku plastovým obalem a nechte 1 hodinu chladit. 
  • Během posledních 10 minut chlazení předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  • Z těsta nabírejte asi 1 a 1/2 lžičky najednou, tvarujte kuličky a ty obalujte ve zbývajících 3 lžících krystalového cukru.
  • Přeneste na plechy vyložené pečicím papírem ve vzdálenosti cca 5 cm od sebe a vršky sušenek lehce vyrovnejte.
  • Pečte v předehřáté troubě 8-10 minut.
  • Nechte několik minut vychladnout na plechu a poté přesuňte na mřížku, aby sušenky zcela vychladly.
  • V misce vhodné do mikrovlnné trouby rozpusťte 1 šálek bílých čokopeciček s 1 lžící tuku v mikrovlnné troubě na vysoký výkon v 10sekundových intervalech.
  • Mezi intervaly míchejte, dokud nebudete mít hladkou polevu.
  • Takto pokračujte, dokud nebudete mít cca 3 šálky polevy.
  • Ponořte polovinu každé sušenky do čokoládové polevy, otřete přebytek a dejte zpět na pečící papír ztuhnout.
  • Ropusťte polevy podle návodu na obalu a naplňte jimi cukrářské sáčky se zdobící špičkou č. 4.
  • Ozdobte sušenky viz foto níže a nechte ztuhnout.
  • Užijte si to!
Sušenky se zázvorem máčené v bílé čokoládě a ozdobené barevnou polevou.
www.cookingclassy.com

Autor článku Veronika Koliášová

Vánoční časy mezi patří mezi oblíbené období v roce a to hlavně pro jejich pohodovou atmosféru, setkávání s blízkými, vánoční zdobení, ochutnávání toho nejlepšího cukroví a jiných dobrot, popíjení svařáku, courání po vánočních trzích a samozřejmě si také užívám rozbalování dárků :) Ráda se s vámi podělím o nejrůznější tipy, jak si vánoční svátky stejně jako já užít na maximum.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.5 / 5 (39 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *