Zdobíme pomocí ořechových jader
12. 9. 2025
Mezi nejčastěji používané ořechy jsou vlašská jádra, lískové oříšky, ale také pekanové a para ořechy.
Někdo upřednostňuje dokonce arašídy. Používají se také oloupané pistácie a mandle.
Všechny druhy je potřeba nejdříve zbavit slupek, i když lískové ořechy se dávají třeba na linecká kolečka, politá čokoládovou polevou klidně i se slupkou.
Pokud jde o mandle, dá se s nimi experimentovat různě. Zkuste je nasekat, rozpůlit, nakrájen na hoblinky, tyčinky nebo plátky.
Skvělé je, když je namáčíte v čokoládě, necháte zatuhnout a pak teprve položíte na čerstvou polevu.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě