Zdobíme pomocí ořechových jader
12. 9. 2025
Mezi nejčastěji používané ořechy jsou vlašská jádra, lískové oříšky, ale také pekanové a para ořechy.
Někdo upřednostňuje dokonce arašídy. Používají se také oloupané pistácie a mandle.
Všechny druhy je potřeba nejdříve zbavit slupek, i když lískové ořechy se dávají třeba na linecká kolečka, politá čokoládovou polevou klidně i se slupkou.
Pokud jde o mandle, dá se s nimi experimentovat různě. Zkuste je nasekat, rozpůlit, nakrájen na hoblinky, tyčinky nebo plátky.
Skvělé je, když je namáčíte v čokoládě, necháte zatuhnout a pak teprve položíte na čerstvou polevu.

Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.