E-shop vánoční osvětlení

Zdravá vánoční štola

12. 9. 2025

Budete potřebovat:

  • 500 g špaldové mouky
  • 400 g datlí – rozemleté na kaši
  • 2 lžičky vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 175 g másla
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 150 g mletých mandlí
  • 1 bio citron
  • 1 bio pomeranč
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kardamonu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • směs cukrů – moučkový cukr s vanilkovým cukrem
  • rozpuštěné máslo

Postup přípravy:

  • Troubu předehřejte na 180 stupňů, přichystejte si pečící plechy – vyložte je pečícím papírem a alobalem.
  • Smíchejte mouku, datle, vejce, máslo, tvaroh a mandle.
  • Přidejte vanilkový cukr, pomerančovou a citronovou kůru, skořici a vytvořte hladké a vláčné těsto.
  • Těsto rozdělte na 3 části a vytvarujte vánoční štoly.
  • Pečte při teplotě 175 stupňů asi 45 minut.
  • Jakmile je štola upečená, ještě horkou ji potřete rozpuštěným máslem a posypte cukrovou směsí. 
  • Po vychladnutí štolu zasypte pouze moučkovým cukrem.
zdravá vánoční štola
https://www.hosiwien.at

Autor článku Michaela Romanová

Mým koníčkem je samozřejmě psaní, nicméně většinu mého času mi zaberou mí dva synové - rošťáci. Rádi spolu jezdíme na výlety nejenom po okolí. Bydlím v miniaturní vesničce na úpatí Hostýnských vrchů, kde jsem se ráda usadila po rušném životě v Londýně. Večer si ráda sednu s kamarády na dobré pivko nebo třeba s kytarou k ohni a k dobrému jídlu.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.2 / 5 (18 hlasů)

Podobné články


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *