Čokoládové rohlíčky obalované v kokosu
12. 9. 2025
Směs kokosu, vanilky a čokolády je neodolatelná. Vyzkoušejte ji letos v této lahodné podobě!
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1/2 šálku kokosové mouky
- 1/2 šálku jemného strouhaného kokosu + 1/4 šálku na posypání
- 1 šálek másla
- 1/2 šálku cukru
- 1/4 šálku kukuřičného škrobu
- 2 PL kakaa
- 1 čajová lžička vanilky
- 1/2 čajové lžičky soli
- čokoládová poleva
Postup:
- Troubu předehřejte na 160 °C.
- Ve velké míse vyšlehejte máslo, cukr a vanilku do krémové konzistence.
- V jiné míse smíchejte hladkou a kokosovou mouku, kukuřičný škrob, kakao a sůl.
- Do máslové směsi přidejte půl šálku strouhaného kokosu.
- Mixujte mixérem, dokud se hmota dobře nespojí.
- Postupně přidávejte moučnou směs do máslové směsi, dokud se nespojí.
- Vypracované těsto uložte alespoň na hodinu do chladničky.
- Předehřejte troubu na 170°C a plech vyložte pečicím papírem.
- Z těsta vytvarujte rohlíčky a položte je na plech.
- Pečte přibližně 20 minut dozlatova.
- Upečené vánoční cukroví vyjměte a po vychladnutí ho lehce potřete čokoládovou polevou a posypejte strouhaným kokosem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Zkuste tentokrát namočit lískové oříšky do rumu a cukroví hned získá úplně nový rozměr. Co budete potřebovat Postup
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Vynikající varianta Masarykova cukroví ozvláštněná o vlašské ořechy naložené v medovině a kakao. Tenhle recept nás hodně baví! Co budete potřebovat Postup
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Máme pro vás autentický recept na oblíbené Masarykovo cukroví s celými lískovými oříšky. Delikatesa! Co budete potřebovat Postup