Čokoládové rohlíčky obalované v kokosu
12. 9. 2025
Směs kokosu, vanilky a čokolády je neodolatelná. Vyzkoušejte ji letos v této lahodné podobě!
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
 - 1/2 šálku kokosové mouky
 - 1/2 šálku jemného strouhaného kokosu + 1/4 šálku na posypání
 - 1 šálek másla
 - 1/2 šálku cukru
 - 1/4 šálku kukuřičného škrobu
 - 2 PL kakaa
 - 1 čajová lžička vanilky
 - 1/2 čajové lžičky soli
 - čokoládová poleva
 
Postup:
- Troubu předehřejte na 160 °C.
 - Ve velké míse vyšlehejte máslo, cukr a vanilku do krémové konzistence.
 - V jiné míse smíchejte hladkou a kokosovou mouku, kukuřičný škrob, kakao a sůl.
 - Do máslové směsi přidejte půl šálku strouhaného kokosu.
 - Mixujte mixérem, dokud se hmota dobře nespojí.
 - Postupně přidávejte moučnou směs do máslové směsi, dokud se nespojí.
 - Vypracované těsto uložte alespoň na hodinu do chladničky.
 - Předehřejte troubu na 170°C a plech vyložte pečicím papírem.
 - Z těsta vytvarujte rohlíčky a položte je na plech.
 - Pečte přibližně 20 minut dozlatova.
 - Upečené vánoční cukroví vyjměte a po vychladnutí ho lehce potřete čokoládovou polevou a posypejte strouhaným kokosem.
 

Podobné články
          
      
Masarykovo cukroví s rumem
          
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
          
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
          
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
          
      
Vánoční kešu rohlíčky
          
      
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
          
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
          
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě