E-shop vánoční osvětlení

Norimberský perník na plech

12. 9. 2025

Jejich skvělá chuť se krásně propíše i do následujícího receptu, ve kterém nebudete muset nic zdlouhavě vykrajovat. Norimberský perník si totiž připravíme na plechu a bude stejně vynikající!

Ingredience:

  • 350 g hladké mouky
  • 100 g mandlí
  • 300 g třtinového cukru
  • 3 ČL perníkového koření
  • 2 ČL kakaa
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 150 g kandovaného ovoce
  • 150 g másla
  • 250 ml mléka
  • 2 ks vejce
  • 3 PL medu
  • 100 g cukru moučka
  • 2 PL citronové šťávy
  • 2 PL horké vody
  • loupané mandle vcelku

Postup práce:

  • Do větší misky dejte mouku a také kakao. Dobře promíchejte.
  • Přidejte cukr, mleté mandle, perníkové koření a prášek do pečiva a znovu dobře zamíchejte. 
  • Do připravené směsi přidejte nadrobno nakrájené kandované ovoce a znovu dobře zapracujte. 
  • Troubu předehřejte na 180 stupňů.
  • Plech vyložte pečícím papírem.
  • K rozpuštěnému máslu přidejte mléko, med a vajíčka a vyšlejte do pěny. 
  • Vlejte k moučné směsi a promíchejte. 
  • Těsto pečlivě rozetřete na plech a ozdobte mandlemi. 
  • Pečte v předehřáté troubě 25 minut.
  • Jako poslední krok si připravte polevu.
  • Prosetý moučkový cukr smíchejte s citronovou šťávou a řádně utřete. 
  • Po lžících přidávejte horkou vodu tak, aby vznikla hladká poleva.
  • Perník nechte vychladnout a potřete jej rovnoměrně citronovou polevou.
  • Jakmile poleva zatuhne, můžete krájet na kousky a podávat.
Nakrájený norimberský perník na plech s citrónovou polevou.
zdroj: www.chefkoch.de

Hledáte-li inspiraci na zdobené vánoční cukroví, vším vás rádi provedeme a ukážeme vám, jak na to!

Autor článku Sára Šedivá

Mým hlavním mottem jsou pohodové Vánoce bez stresu. Stále hledám nové možnosti, jak obdarovat své blízké, udělat jim skutečnou radost, přitom se nezbláznit na nákupech. Je totiž velice důležité, umět nasát správnou adventní atmosféru a neprožít ji celou jen ve shonu. Pokud někoho inspiruji, nebo mu podám pomocnou ruku, díky které získá krapet více času pro sebe, je to pro mne velkým zadostiučiněním.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.5 / 5 (21 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *