E-shop vánoční osvětlení

Pikantní sloní žrádlo na chlebíčky

12. 9. 2025

Kombinace lehce pálivého základu, měkkého salámu, kyselých okurek a cibule chutná vždy skvěle. Pokud máte rádi ostré chutě, můžete přidat též trošku chilli, plnotučnou hořčici smíchat s křemžskou a sladký kečup smíchat či nahradit ostrým.

Ingredience:

  • 200 g měkkého salámu
  • 50 g majonézy
  • 1 cibule
  • 2 kyselé okurky
  • 1 polévková lžíce octa
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
  • 1 polévková lžíce sladkého kečupu
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 1 čajová lžička křemžské hořčice
  • 1 čajová lžička ostrého kečupu
  • sůl, černý pepř a chilli dle chuti

Postup:

  1. Nejprve v hrnci na sporáku svařte olej, ocet, obě hořčice, kečupy a cukr do hladké směsi.
  2. Nechte vychladnout.
  3. Pomocí jemného struhadla nastrouhejte měkký salám, kyselé okurky i cibuli.
  4. Smíchejte a přidejte vychladnutý základ a majonézu.
  5. Důkladně promíchejte, ochutnejte a případně přidejte sůl, pepř a chilli koření.
  6. Dejte na hodinu odležet do ledničky.

Sloní mls chutná skvěle nejen na chlebíčkách, ale také na jednohubkách, topinkách nebo s čerstvým chlebem.

Chlebíčky s pomazánkou ševcovský mls.
zdroj: verenakocht.at

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.5 / 5 (38 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *