Pikantní sloní žrádlo na chlebíčky
12. 9. 2025
Kombinace lehce pálivého základu, měkkého salámu, kyselých okurek a cibule chutná vždy skvěle. Pokud máte rádi ostré chutě, můžete přidat též trošku chilli, plnotučnou hořčici smíchat s křemžskou a sladký kečup smíchat či nahradit ostrým.
Ingredience:
- 200 g měkkého salámu
- 50 g majonézy
- 1 cibule
- 2 kyselé okurky
- 1 polévková lžíce octa
- 1 polévková lžíce rostlinného oleje
- 1 polévková lžíce plnotučné hořčice
- 1 polévková lžíce sladkého kečupu
- 1 polévková lžíce cukru
- 1 čajová lžička křemžské hořčice
- 1 čajová lžička ostrého kečupu
- sůl, černý pepř a chilli dle chuti
Postup:
- Nejprve v hrnci na sporáku svařte olej, ocet, obě hořčice, kečupy a cukr do hladké směsi.
- Nechte vychladnout.
- Pomocí jemného struhadla nastrouhejte měkký salám, kyselé okurky i cibuli.
- Smíchejte a přidejte vychladnutý základ a majonézu.
- Důkladně promíchejte, ochutnejte a případně přidejte sůl, pepř a chilli koření.
- Dejte na hodinu odležet do ledničky.
Sloní mls chutná skvěle nejen na chlebíčkách, ale také na jednohubkách, topinkách nebo s čerstvým chlebem.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě