Pomazánka sloní žrádlo
12. 9. 2025
Tato pomazánka se kdysi s oblibou připravovala nejen v domácnostech, ale také na studentských kolejích.
Ingredience:
- 500 g měkkého salámu
- 2 cibule
- 3 kyselé okurky
- 3 polévkové lžíce plnotučné hořčice
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 2 polévkové lžíce kečupu
- 2 polévkové lžíce cukru
- 1 polévková lžíce octa
- 1 polévková lžíce majonézy (volitelné)
- sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Nejprve si připravte základ na pomazánku.
- V menším hrnci za občasného míchání svařte ocet, olej, kečup, hořčici a cukr.
- Odstavte a nechte zcela vychladnout.
- V mezidobě na struhadle najemno nastrouhejte měkký salám.
- Následně nadrobno nakrájejte cibuli a kyselé okurky.
- Salám, okurky a cibuli smíchejte v míse a přelijte vychladlým základem.
- Promíchejte a v případě potřeby lehce osolte, opepřete nebo přidejte malé množství majonézy.
- Před podáváním nechte alespoň hodinu odležet v ledničce.
Pokud jde o měkký salám, nemusíte ho pouze strouhat, další možnost představuje jeho umletí pomocí mlýnku na maso.

Kromě receptů na sloní žrádlo můžete jako podklad pro obložené chlebíčky použít též vlašský salát. Načerpejte inspiraci z našich rozmanitých receptů!
Podobné články
           
      
Masarykovo cukroví s rumem
           
      
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
           
      
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
           
      
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
           
      
Vánoční kešu rohlíčky
           
      
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
           
      
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
           
      
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě
           
      
 
        