Proč je špaldová mouka tolik oblíbená?
12. 9. 2025
Každé obilné zrno – jak pšeničné, tak špaldové – obsahuje tři základní složky, ovšem právě mouka pšeničná je těchto složek zbavena, aby se lépe zpracovávala.
Špaldová mouka obsahuje všechny složky, ovšem zpracování je mnohem složitější – to se často projevuje na ceně mouky.
Díky tomu, že je pšeničná mouka zbavena několika částí zrna, postrádá vlákninu a více se lepí na stěny střev.
Oproti tomu mouka špaldová má zachovány všechny složky zrna a tak je dobrým zdrojem:
- vlákniny,
- bílkovin,
- vitamínů a
- minerálů.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě