Silvestrovská pomazánka z celeru
12. 9. 2025
Chutná, zdravá a výživná. Těmito přídavnými jmény lze charakterizovat tuto lahodnou pomazánku, která se může snadno stát součástí vašeho silvestrovského občerstvení.
Ingredience
- 1 malý celer
- 300 g artyčokových srdcí z konzervy
- 200 g mraženého listového špenátu
- 4 stroužky česneku
- 200 g řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
- 150 g hermelínu
- 100 g mozzarelly
- 50 g strouhaného parmezánu
- 1 PL extra panenského olivového oleje
- sůl, pepř dle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Celer oloupejte a nakrájejte na kousky.
- Vložte ho na plech pokrytý pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, zlehka osolte a opepřete.
- Promíchejte a nakrájený celer rovnoměrně rozprostřete po plechu.
- Pečte přibližně 20 minut, dokud celer nezačne hnědnout.
- Upečený celer vložte i s ostatními přísadami do pomalého hrnce a vařte na nízký výkon přibližně 2 hodiny, dokud se sýr zcela neroztaví.
Tato lahodná pomazánka na chlebíčky chutná skvěle lehce teplá, ponechte ji tedy v hrnci až do podávání.

Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.