E-shop vánoční osvětlení

Silvestrovská pomazánka z celeru

12. 9. 2025

Chutná, zdravá a výživná. Těmito přídavnými jmény lze charakterizovat tuto lahodnou pomazánku, která se může snadno stát součástí vašeho silvestrovského občerstvení.

Ingredience

  • 1 malý celer
  • 300 g artyčokových srdcí z konzervy
  • 200 g mraženého listového špenátu
  • 4 stroužky česneku
  • 200 g řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
  • 150 g hermelínu 
  • 100 g mozzarelly
  • 50 g strouhaného parmezánu
  • 1 PL extra panenského olivového oleje
  • sůl, pepř dle chuti

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Celer oloupejte a nakrájejte na kousky.
  3. Vložte ho na plech pokrytý pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, zlehka osolte a opepřete.
  4. Promíchejte a nakrájený celer rovnoměrně rozprostřete po plechu.
  5. Pečte přibližně 20 minut, dokud celer nezačne hnědnout.
  6. Upečený celer vložte i s ostatními přísadami do pomalého hrnce a vařte na nízký výkon přibližně 2 hodiny, dokud se sýr zcela neroztaví.

Tato lahodná pomazánka na chlebíčky chutná skvěle lehce teplá, ponechte ji tedy v hrnci až do podávání.

Miska s celerovou pomazánkou a petrželkou.
zdroj: emeraldpalate.com

Autor článku Martina Šťastná

Vánoční čas je pro mě bezesporu jedním z nejkrásnějších období v roce. Mám ráda vše, co s nimi souvisí, atmosféru vánočních trhů, vybírání dárků pro své blízké, pečení cukroví i vyrábění vánočních dekorací. Baví mě dívat se kolem sebe a hledat nové možnosti a nápady, jak si tento jedinečný čas co nejvíce zpestřit a obohatit. O to vše se s vámi ráda podělím.

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.5 / 5 (13 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *