Silvestrovská pomazánka z celeru
12. 9. 2025
Chutná, zdravá a výživná. Těmito přídavnými jmény lze charakterizovat tuto lahodnou pomazánku, která se může snadno stát součástí vašeho silvestrovského občerstvení.
Ingredience
- 1 malý celer
- 300 g artyčokových srdcí z konzervy
- 200 g mraženého listového špenátu
- 4 stroužky česneku
- 200 g řeckého jogurtu nebo zakysané smetany
- 150 g hermelínu
- 100 g mozzarelly
- 50 g strouhaného parmezánu
- 1 PL extra panenského olivového oleje
- sůl, pepř dle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Celer oloupejte a nakrájejte na kousky.
- Vložte ho na plech pokrytý pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem, zlehka osolte a opepřete.
- Promíchejte a nakrájený celer rovnoměrně rozprostřete po plechu.
- Pečte přibližně 20 minut, dokud celer nezačne hnědnout.
- Upečený celer vložte i s ostatními přísadami do pomalého hrnce a vařte na nízký výkon přibližně 2 hodiny, dokud se sýr zcela neroztaví.
Tato lahodná pomazánka na chlebíčky chutná skvěle lehce teplá, ponechte ji tedy v hrnci až do podávání.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě