E-shop vánoční osvětlení

Tradiční vánoční kapr smažený v trojobalu

12. 9. 2025

Kapr na Vánoce je tradice, která se v mnoha rodinách ještě stále udržuje. K tomu je jistě potřeba, aby dotyční měli tuto rybu rádi. Jak se říká, v jednoduchosti je krása. Právě tento recept naprosto jednoduchý. 

Ingredience:

  • kapří podkovy nebo půlpodkovy
  • sůl
  • utřený česnek
  • hladká mouka
  • vejce
  • strouhanka
  • citron

Postup:

  • Kapří porce si pokapeme citronem a necháme alespoň hodinu odležet. 
  • Pak je důkladně osolíme a vetřeme do nich prolisovaný česnek. 
  • Obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vejci se solí a strouhance. 
  • Smažíme na středně rozpáleném tuku asi 6 minut z každé strany (závisí na tloušťce masa). 
  • Nakonec dáme okapat na ubrousek.
Smažený kapr na Vánoce s bramborovým salátem.
Zdroj: dobrotyzkuchyne.sk

Autor článku Milan & Ondra

Vánoce nás prostě baví. Na webu snehulacek.cz vám chceme ukázat ty nejlepší recepty, dekorace a informace o Vánocích na jednom místě. Chybí nám zde něco? Dejte nám vědět a inspirujte se s námi! :)

Líbil se vám tento článek? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Děkujeme za váš hlas!

4.3 / 5 (29 hlasů)

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *