Tradiční vánoční kapr smažený v trojobalu
12. 9. 2025
Kapr na Vánoce je tradice, která se v mnoha rodinách ještě stále udržuje. K tomu je jistě potřeba, aby dotyční měli tuto rybu rádi. Jak se říká, v jednoduchosti je krása. Právě tento recept naprosto jednoduchý.
Ingredience:
- kapří podkovy nebo půlpodkovy
- sůl
- utřený česnek
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- citron
Postup:
- Kapří porce si pokapeme citronem a necháme alespoň hodinu odležet.
- Pak je důkladně osolíme a vetřeme do nich prolisovaný česnek.
- Obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vejci se solí a strouhance.
- Smažíme na středně rozpáleném tuku asi 6 minut z každé strany (závisí na tloušťce masa).
- Nakonec dáme okapat na ubrousek.

Podobné články
Masarykovo cukroví s rumem
Kakaové Masarykovo cukroví s vlašskými ořechy
Tradiční Masarykovo cukroví s lískovými ořechy
Pohankové rohlíčky s polevou z kakaového másla
Vánoční kešu rohlíčky
Veganské marcipánové rohlíčky s čokoládou
Vánoční čokoládové rohlíčky s cukrovou polevou
Slepované máslové rohlíčky v čokoládě