Tradiční vánoční kapr smažený v trojobalu
12. 9. 2025
Kapr na Vánoce je tradice, která se v mnoha rodinách ještě stále udržuje. K tomu je jistě potřeba, aby dotyční měli tuto rybu rádi. Jak se říká, v jednoduchosti je krása. Právě tento recept naprosto jednoduchý.
Ingredience:
- kapří podkovy nebo půlpodkovy
- sůl
- utřený česnek
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- citron
Postup:
- Kapří porce si pokapeme citronem a necháme alespoň hodinu odležet.
- Pak je důkladně osolíme a vetřeme do nich prolisovaný česnek.
- Obalujeme v hladké mouce, rozšlehaném vejci se solí a strouhance.
- Smažíme na středně rozpáleném tuku asi 6 minut z každé strany (závisí na tloušťce masa).
- Nakonec dáme okapat na ubrousek.

Podobné články
Poznejte vánoční pivní speciály. Jak chutná kouzlo Vánoc v půllitru?
Víte, co je to vánoční pivo? Jaký je jeho původ a jak se připravuje? Odpovědi nejen na tyto otázky hledejte v našem článku!
Jaké budou letos adventní trhy v Granadě? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Granadě? Těšit se můžete na místní speciality, bohatý program a ukázky řemesel. Pobaví se dospělí i děti.
Jaké budou letos adventní trhy v Bilbau? Program a důležité informace na jednom místě
Jaké budou vánoční trhy v Bilbau? Těšit se můžete na místní speciality a živou hudbu. Navštívit můžete také veletrh řemesel Gabonart.